Συνάντηση με Δήμαρχο Κορινθίων στο Αμόνι

0
1319

Την Τρίτη 4/8, μετά απο συνεννόηση, είχα τιμή να συναντήσω τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Β.Νανόπουλο που επισκέφθηκε τον οικισμό μας με τον Αντιδήμαρχο κ.Σ.Ζαχαριά, τον Διοικητή της πυροσβεστικής & αξιωματικό της αστυνομίας.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να μελετηθεί πως μπορεί να γίνει άμεσα η εκένωση του οικισμού σε περίπτωση πυρκαγιάς πχ να οριστεί σημείο συνάντησης όλων των οικιστών & επισκεπτών (πιθανό σημείο το Φραγκολίμανο), να μπούν σημάνσεις στην περιοχή έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να πάει εύκολα στο σημείο συνάντησης κ.α.

Όπως έχετε διαβάσει σε προηγούμενα posts αλλά και στο site μας www.amoni.org ο Δήμαρχος είχε αναφερθεί στον οικισμό μας μετά την καταστροφική πυρκαγιά και συγκεκριμένα είπε τα παρακάτω για το Αμόνι.

” Ειδικα σε περιοχες που είναι το Αμονι που έχει τα χαρακτηριστικά που είχε το Μάτι χρειάζετε προσοχή και ιδιαίτερες; προληπτικές ενέργειες για να μην θρηνήσουμε θύματα…τώρα είπα ένα παράδειγμα μόνο…υπάρχουν και άλλα αν θέλετε να τα συζητήσουμε άλλα ο δήμος από τώρα σχεδιάζει έργα άλλα και ενέργειες, δράσεις οι οποίες θα μας επιτρεψουν να λειτουργήσουμε καλύτερα στον τομέα της πρόληψης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στα θέματα τα τεχνικά ο κ.Πούρος θα σας πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μετά από αυτή την δήλωση βρήκα την ευκαιρία και του έστειλα το παρακάτω email.

Έτσι λοιπόν την Τρίτη που επισκέφθηκε τον οικισμό μας, με το κλιμάκιο που ανέφερα, ήθελε να δεί κάποια προβληματικά σημεία του οικισμού μας από τα μάτια μόνιμου οικιστή.

Αυτό έγινε και την επόμενη μέρα του έστειλα τον ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΜΟΝΙΟΥ. Ο χάρτης είναι διαδραστικός και μπορούμε να τον συμπληρώνουμε και να τον ανενεώνουμε ανά πάσα στιγμή σε πραγματικό χρόνο.

  ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΔΩ  

Συμπληρωματικά ο Αντιδήμαρχος κ.Ζαχαριάς είπε οτι ο οικισμός δεν ανήκει πλέον στον ΟΣΥΤΕ και έχει παραδοθεί στον δήμο, κάτι που το ξέρουμε εδώ και καιρό, αλλα επιβεβαιώθηκε από τον δήμο και αυτό είναι πολύ σπουδαίο καθώς πλέον ο δήμος μπορεί να κάνει έργα στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο τουρισμού έχει διαφημίσει τις παραλίες της Κορινθίας και την πλευρά του Σαρωνικού με 4 από τις 20 παραλίες που διαφήμισε να είναι του οικισμού μας. Αν έχουμε τέτοια επισκεψιμότητα θα πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες υποδομές.

  Δείτε την σχετική διαφήμιση εδώ  

Θα σας κρατάω ενήμερους για όποια εξέλιξη υπάρξει.

Διαθέστε τον χρόνο και επισημάνετε τα σημεία του οικισμού που θεωρείτε προβληματικά. Υπάρχει βίντεο με οδηγίες για το πως μπορειτε να το κάνετε αυτό στην σελίδα του ΧΑΡΤΗ.

Αν δεν ενδιαφερθείτε για τον οικισμό εσείς που έχετε την περιουσία σας εδώ σας εγγυώμαι οτι δεν θα το κάνει κανένας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.