ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

0
4362

ΣΥΝ/ΚΕΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΧΑΝΙΩΝ & ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ  ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ  ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Καμία επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής από την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου.

Έγκυρες όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι  η ΣΥΝΠΕ απέτυχε να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έτσι μοιραία θα οδηγηθεί σε αγορά από μία εκ των τεσσάρων Συστημικών Τραπεζών.

Οι προσφορές για την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου θα αφορούν την αγορά δανείων και καταθέσεων, δηλαδή 76,7 εκατ. ευρώ και 98,9 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της ΒΑΝΚWARS

 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σώθηκαν “Χανίων” και “Ηπείρου” – Απέτυχαν Παγκρήτια (;)- Πελοποννήσου

12/12/2015

Σώθηκαν οι συνεταιριστικές τράπεζες Χανίων και Ηπείρου που επιτυχώς κάλυψαν τις απαιτούμενες κεφαλαιακές τους ανάγκες. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ζητούσε νέα κεφάλαια 23 εκατ. ευρώ και η Συνεταιριστική Ηπείρου (Ιωαννίνων) 7 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, δεν πέτυχε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η ΑΜΚ της συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου, αλλά και της Παγκρήτιας, η οποία όμως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες “παλεύει” μέχρι τέλους για 60 εκατ.ευρώ και για επιτυχή κάλυψη.

Αν τελικά οι δύο συνεταιριστικές αποτύχουν, καλούνται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες να καταθέσουν κλειστές προσφορές  στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι προσφορές για την Τράπεζα Πελοποννήσου θα αφορούν την αγορά δανείων και καταθέσεων, δηλαδή 76,7 εκατ. ευρώ και 98,9 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Για την Παγκρήτια Τράπεζα η διαφορά μεταξύ εξυπηρετούμενων δανείων και καταθέσεων (funding gap) αναμένεται να καλυφθεί υπέρ του αγοραστή από την Τράπεζα της Ελλάδος .

Οι προτάσεις εξαγοράς των δύο τραπεζών αφορούν και την απόκτηση του προσωπικού τους, συνολικά 600 άτομα, από τους νέους ιδιοκτήτες.

Σημειώνεται ότι δεν κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση οι καταθέσεις των πελατών των τραπεζών που δεν κάλυψαν τις αυξήσεις του συνεταιριστικού τους κεφαλαίου.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.